1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Винарският бранш на страната се събира на форум в Обзор

Винарският бранш на страната се събира на форум в Обзор

Научни организации и доставчици във винопроизводство ще представят последните достижения в енологията

Съюзът на енолозите в България организира за 7-ма поредна година Международния енологичен семинар Енофорум България 2016. Той  се открива на  19 май в хотелски комплекс Сол Луна Бей Ризорт в град Обзор и до 21 май ще събере близо 150 представители на винарския бранш.

Семинарът е презназначен за  всички винопроизводители, енолози, сомелиери, агрономи, студенти,  технолози на вина  и винолюбители. Научни организации и доставчици във винопроизводство ще представят и покажат последните достижения в енологията, науката за виното. На семинара ще има и изложбена площ, на която ще се презентират уреди за ферментация, измерване и дестилиране. Сред акцентите на Енофорума  са теми за производство на вино без сулфити, новите средства за контрол на ферментацията, ДНК анализ на виното и други. Освен научна част, по време на Енофорум ще се състоят  и дегустации на отличени във винени конкурси вина.

На тазгодишния Енофорум България 2016 френският експерт Жан-Рош Муре, който е член на Френския национален институт за агрономически изследвания, ще презентира последните теоретични аспекти и новите приложения в практиката по темата "Алкохолна ферментация: актуални открития и переспекиви".  За пръв път тази година на  събитието ще бъде организиран модул от презентации, свързани с развитието и новостите в областта на лозарството. Акцент в  семинара е да се развие връзката между гроздо- и винопроизводството, както и да се представят и обсъдят новости и тенденции от водещи компании в тази област.

За регистрация и присъствие на семинара  - enoforum@wineforum-bg.net

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.