1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Започна Виенският Октоберфест

Започна Виенският Октоберфест

Темата тази година е "Златна Австрия"

Австрийската столица конкурира мюнхенския Октоберфест. Тази година за четвърти пореден път на Кайзервизе във виенския Пратер, на фона на Виенското колело, се провежда традиционният вече бирен фест, пише temadaily.bg

От 25 септември до 12 октомври за виенчани и за гостите на австрийската столица са подготвени не само огромни количества местна бира, но и разнообразна музикална програма в три фестивални палатки. А за ценителите на виното има отделна алпийска хижа, където то ще се лее от сърце. Подходящо кулинарно допълнение към бирения и музикален празник ще бъдат местните деликатеси, като се започне от виенския шницел и се завърши с традиционната австрийска закуска.

Темата на тазгодишния фест е "Златна Австрия": в продължение на девет дни всяка австрийска провинция ще представи своите обичаи, кулинарни специалитети и националната си музика. За първи път тази година в рамките на "Дните на Земите на Австрийската корона", както са се наричали териториите на Австрийската империя между 1804-1867 г., биреният фест ще посетят и обогатят с културата си представители на Чехия, Словакия, Унгария, и Словения.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.