1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Зрелищни дрон-демонстрации и преследване на световен рекорд ни очакват на летище Лесново на 18 юни

Зрелищни дрон-демонстрации и преследване на световен рекорд ни очакват на летище Лесново на 18 юни

Събитието е част от INTER DRONE EXPO – изложението за дронове, антидрон и безжични технологии, което стартира на 15 май

Почитател сте на екстремните изживявания? Интересувате се от високите технологии? Или работата Ви е свързана с дронове и търсите най-подходящото за бизнеса си решение? А може би мечтаете за среща наживо с капитан Николай Калайджиев – българина с два световни летателни рекорда? Е, запазете си неделния 18 юни. В този ден, на летище Лесново, ще има зрелищните дрон и самолетни-демонстрации. Събитието е част от изложение INTER DRONE EXPO, което от 15 юни ще превърне София  в притегателна точка за всеки с интерес в дроновете, антидроновете и въобще – всякакъв тип безжични технологии.

INTER DRONE EXPO

Отделете си поне половин ден. И се заредете с много добро настроение. За нас, месец по-рано, организаторите леко повдигнаха завесата.

„Публиката ще види много машини, сред които и такива, създадени у нас“, споделят те. Ще бъдат демонстрирани възможностите на различни типове дронове и безпилотни апарати. Във въздуха ще полетят както малки любителски машини и такива, предназначени за индустрията и логистиката, селското стопанство, охраната, строителството, наблюдението, спасителните операции. Всяка машина ще разполага с 10 минути, за да представи най-доброто от себе си и да впечатли публиката от България и чужбина.

В преследване на нов световен рекорд

Събитието на летище Лесново на 18 юни ще е празник за почитателите на адреналита и силните усещания. В преследване на нов световен рекорд с лек самолет се впуска пилотът кап.Николай Калайджиев. През последните две години военният, лицензиран граждански и акробатичен пилот постави два световни рекорда с лек самолет – за „Speed over a recognised course, round trip“ (2021г.) и за максимален брой излитания и кацания за един час (2022г.).

В началото на тази година, по повод Националния празник на България 3 март, Николай Калайджиев и пилотът Иво Табаков извършиха полет, описващ контура на българската държавна граница. За десет часа и трийсет и седем минути двамата изминаха 2480км.

На 18 юни летище Лесново ще очаква всички с интерес към дрон и безпилотните системи, както и любителите на силните преживявания. Нужно е единствено да си закупим билет от онлайн платформата на изложение INTER DRONE EXPO - www.interdroneexpo.bg.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.