1. Начало
  2. Новини
  3. Наука и образование
  4. 298 стопани и безработни получиха удостоверения за завършено обучение за новите тенденции в земеделието във връзка с предстоящото ни влизане в ЕС

298 стопани и безработни получиха удостоверения за завършено обучение за новите тенденции в земеделието във връзка с предстоящото ни влизане в ЕС

Програмата се проведе в периода януари 2003 - март 2004 г.

 

В края на март се проведе заключителен форум на програма "Създаване и функциониране на мрежа от центрове за професионално информиране и обучение в България с цел социално и икономическо развитие на населението в аграрните райони на София, Пловдив и В. Търново". Програмата е съфинансирана от Министерството на външните работи на Гърция и ЕВРАНЕК-Европейската асоциация за образование и развитие. Местният партньор на инициативата е Българската асоциация на фермерите.

Програмата се проведе в периода януари 2003- март 2004 г. Във връзка с нейното осъществяване бяха създадени три Центъра за консултации и обучение в земеделието в градовете София, Пловдив и В. Търново.

298 фермери и безработни бяха обучени по теми свързани с организацията на растениевъдна и животновъдна ферма, мениджмънта във фермерството, българското земеделие в процеса на интегриране с европейската селскостопанска политика, реализация на продукцията, алтернативни форми на заетост, алтернативно земеделие и туризъм, биологично земеделие и др.

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.