1. Начало
  2. Новини
  3. Наука и образование
  4. Делегация от EIT Food на среща със студенти, бизнес и наука в Аграрен университет-Пловдив

Делегация от EIT Food на среща със студенти, бизнес и наука в Аграрен университет-Пловдив

На събитието ще бъде организирано и изложение на български стартъп компании от сектора

Делегацията, водена от изпълнителния директор на EIT Food д-р Анди Зинга, ще се срещне с иновационната екосистема от региона, по покана на Аграрен университет- Пловдив, който заедно с варненската организация РАПИВ, са официални представители на европейския институт за България. Темата на срещата е "Иновации в агро-хранителния сектор- изграждане на синергия за по-добри възможности". Събитието ще се състои от 11:00 ч на 22 май 2023 г. в Аграрен университет- Пловдив, Аудитория II, а от 10:00 ч посетителите ще могат да разгледат изложбените щандове на български стартъпи. Срещата е отворена за всички желаещи да присъстват.

EIT Food има за цел да подкрепя и подпомага предприемачи, иноватори и студенти да разработват решения за глобалните предизвикателства, свързани с храната, за да се ускори  внедряването на иновации, да се създават нови работни места и да се развиват настоящите.
EIT Food цели също да революционизира начина, по който нашата храна се произвежда, консумира и рециклира, и да създадава устойчив и ефективен агро-хранителен сектор и кръгова  биоикономика.
EIT Food осигурява на стартиращите компании правилните връзки, ресурси и инструменти, технологично валидиране, обучение, менторство и финансиране, необходими за растеж и успех   
EIT Food е част от Европейския Институт за Иновации и Технологии EIT.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.