1. Начало
  2. Новини
  3. Наука и образование
  4. Детски музей на колела в Стара Загора

Детски музей на колела в Стара Загора

Безплатната и полезна атракция ще премине и през градовете Пловдив, Благоевград, София, Варна и Бургас

На 18 юли (събота), на площада пред Община Стара Загора, пристига Музей на колела. Лятното безплатно училище по изкуствата ще бъде на разположение за посещение от 8:00 часа до 20:00 часа.

Проектът „Детски музей на колела" се реализира за втори път, като след Стара Загора, експозицията ще отпътува за Пловдив, а общо ще бъдат посетени шест български града. Идеята е да бъдат запознати малчуганите с основните периоди от историята на световното изкуство – Праистория, Древен Египет, Древна Гърция, Средновековие, Ренесанс, Импресионизъм, Кубизъм и Поп арт. За целта са обособени осем творчески ателиета, където участниците ще могат да създадат свои шедьоври. След като преминат през всички тях и научат за основните периоди от историята на изкуството, децата ще имат възможността да станат куратори на музейната експозиция, като подредят в музея на колела специално създадените копия на най-великите произведения и да получат диплома за преминатото обучение.

На площ от над 200 кв. м водещите на ателиетата, студенти и дипломанти на Националната художествена академия с опит в работата с деца, ще разкажат по достъпен начин историята на изкуството и ще помагат на децата да развият креативността си.

Проектът цели да покаже на децата, че историята на изкуството е една изключително интересна материя, стига да бъде предадена по интересен и достъпен начин.
Безплатната и полезна атракция ще премине и през градовете Пловдив, Благоевград, София, Варна и Бургас.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.