1. Начало
  2. Новини
  3. Наука и образование
  4. "Дни на отворените врати на Интерагри България" се проведе в Русенския университет

"Дни на отворените врати на Интерагри България" се проведе в Русенския университет

Университетът се превърна във форум за среща на преподаватели и студенти

На 22 април в Канев Център на Русенския университет "Ангел Кънчев" се проведе среща на бизнеса и образованието, под мотото „Дни на отворените врати на Интерагри България".  Университетът се превърна във форум за среща на преподаватели и студенти, ученици от Професионалните гимназии по селско стопанство в гр. Две могили и Образцов Чифлик, представители и партньори на Интерагри България.

Събитието беше открито официално от чл.-кор. проф. д.т.н. Христо Белоев, ректор на Русенския университет. Срещата между университета, бизнеса и студентите дава възможност за множество съвместни дейности и професионално развитие, завърши той в официалната си приветствена реч, като изказа желание това събитие да се превърне в традиция. В рамките на програмата бяха представени стажантската програма на компанията, както и водещи технологични иновации от света на New Holland. В двора на Университета имаше възможност на живо да бъдат видени и тествани 2 от ключовите модели трактори New Holland T6 и T7.

Още от началото на своето съществуване, Интерагри България работи последователно за развитието на българското земеделие, като следва корпоративно отговорна социална политика. В стремежа си да се отнася отговорно към обществото, компанията инвестира в развитие на човешкия потенциал в множество направления, водена от вярата, че хората са движещата сила на бизнеса. Интерагри непрекъснато търси и изгражда партньорски отношения с редица висши учебни заведения, професионални гимназии и техникуми, като така се стреми да познава по-добре и да отговори на нуждите на българското образование. Партньорството с Русенския университет „Ангел Кънчев" е едно от успешните и с години градени сътрудничества. Тов асе доказва и от факта, че в компанията работят голям брой възпитаници на Университета, като има и примери за успешно наложили се стажанти, започвали постоянна работа в компанията, след приключване на практиката си. 

Отворени позиции за работа, както и информация, свързана със стажантската програма на Интерагри може да бъде намерена на корпоративния уеб сайт www.interagri.bg

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.