1. Начало
  2. Новини
  3. Наука и образование
  4. Фондация “Америка за България” търси български лидери в земеделието за специализирано обучение в САЩ

Фондация “Америка за България” търси български лидери в земеделието за специализирано обучение в САЩ

Обучението е в направление производство, преработка и маркетинг на черупкови плодове

Фондация ,,Америка за България“ започна да набира кандидати за програма „Лидери в земеделието“, създадена от нас в подкрепа на хората с потенциал да работят за развитието на модерно и конкурентно земеделие в България:

„Лидери в земеделието” предоставя възможност за краткосрочни групови обучения в САЩ с тясна професионална насоченост. През 2019 година участие в двуседмичната програма могат да вземат 8 български фермери, мениджъри, технически специалисти, учени, преподаватели или администратори, които ще се обучават в направление производство, преработка и маркетинг на черупкови плодове.

Философията на програмата е всяко обучение да бъде изцяло съобразено с нуждите на българското земеделие и нивото на групата, така че да отговоря в максимална степен на високите очаквания на всеки участник. Затова и селекцията се прави след открит конкурс и провеждане на подробно интервю с всеки един кандидат от български и международни експерти с доказан опит в сферата на земеделието. По-подробна информация за програмата и насоки за кандидатстване има ТУК.

Програма „Лидери в земеделието“ е създадена и се финансира от Фондация „Америка за България“ и се администрира от Института за международно земеделие Норман Борлауг към Университета Тексас А&M – институцията с най-голям бюджет за изследвания в областта на земеделието в САЩ през последните години и безспорно един от водещите специализирани американски аграрни университети с повече от 130 години история и опит в тази сфера.

Срокът за кандидатстване е до 18 март 2019 година.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.