1. Начало
  2. Новини
  3. Наука и образование
  4. Лесотехническият университет откри тържествено новата академична година

Лесотехническият университет откри тържествено новата академична година

Успешна академична година на всички преподаватели и студенти!

Днес с тържествена церемония в Лесотехнически университет се откри новата академична година. За първи път в Университета стартират седем нови магистърски програми, по които съвместно с четири висши училища от страна ще се подготвят конкурентоспособни кадри с компетенции в сферата на биоикономиката и опазването на околната среда.

„Един от стратегическите приоритети за държавата е професионално и устойчиво управление на горите, което може да случи единствено и само с отлично обучени и подготвени кадри. Ролята на лесовъда за поддържане и опазване на горския ресурс става все по-отговорна, затова аз се надявам, че Вие като бъдещи специалисти няма да щадите своите усилия за овладяване на нови знания и опит и постигане на високи образователни резултати“, подчерта инж. Стоян Тошев - изпълнителен директор на Изпълнителна агенция по горите в обръщението си към студентите. 

ltu-otkrivane

Ректорът на ЛТУ чл.-кор. проф. д.н. Иван Илиев поздрави всички гости, преподаватели и студенти и даде начало на учебния процес. 

ltu-otkrivane-01

519 първокурсници са приети за редовна и задочна форма на обучение по придобиване на бакалавърска и магистърска степен. От тях 186 студента са във Факултет “Горско стопанство”. 

ltu-studenti

Официални гости на събитието бяха още инж. Димитър Баталов, главен секретар на ИАГ, Петко Горанов – кмет на район „Студентски“, проф. Виолета Божанова – зам.-председател на Селскостопанска академия, проф. Ивайло Копрев - ректор на Минно-геоложкия университет, проф. Николай Изов – ректор на Национална спортна академия „Васил Левски“, генерал-майор Тодор Дочев – ректор на Военна академия „Георги  Раковски“, академик Яцко Иванов от Българска академия на науките, инж. Стефан Шулев – директор на Национална професионална гимназия по горско стопанство „Христо Ботев“ гр. Велинград и инж. Васил Василев – председател на УС на НЛРС „Съюз на ловците и риболовците в България“.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.