1. Начало
  2. Новини
  3. Наука и образование
  4. Обсъдиха колективния трудов договор на Селскостопанска академия за 2014 г.

Обсъдиха колективния трудов договор на Селскостопанска академия за 2014 г.

Снимка:

Зам.-министър Маринова: За устойчивото развитие на Академията е нужна сигурност и спокойствие в научните среди

„Ние сме длъжници на младите хора. Трябва да им помогнем да надграждат своите знания”. Това заяви зам.- министър д-р инж. Валентина Маринова на среща с представилите на Конфедерацията на независимите синдикати в България и КТ „Подкрепа”,  на която бе обсъден колективният трудов договор на Селскостопанската академия за 2014 година.

Пред синдикатите зам.-министър Маринова подчерта, че за устойчивото развитие на Академията е нужна сигурност и спокойствие в научните среди. Ресорният зам.- министър отбеляза, че една от първите стъпки, които са направени от новото ръководство е осигуряване на работните заплати на служителите на ССА до края на тази година. Тя информира, че в момента се прави пълен анализ на състоянието на Академията. „Оставени са ангажименти без да е ясно как ще се покриват финансово”, разкри зам.-министър Маринова. Синдикатите повдигнаха въпроса и за  промени в Закона за ССА.

В срещата взеха участие председателят на Федерацията на независимите синдикати в земеделието Светла Василева, председателят на Национална федерация „Техническа индустрия, наука и информатика” Здравчо Здравчев и председателят на ССА доц. Христо Бозуков.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.