1. Начало
  2. Новини
  3. Наука и образование
  4. Стартира ХЕРБИТУР 2010 в Пловдив

Стартира ХЕРБИТУР 2010 в Пловдив

Хербитур е най-мащабното мероприятие в областта на научно-приложната растителна защита в България

На 26.05.2010 г.  на 31.05 2010 и на 07 .06.2010  г. от  09:00 часа пред Ректората на Аграрен университет – Пловдив се открива ХЕРБИТУР 2010. Мероприятието ще протече по еднакъв сценарии и за трите дати. Предвиждат се посещения на серия от полски опити в полетата на Учебно-опитната и внедрителска база в Аграрния университет и на производствени демонстрационни опити в землища близки до гр. Пловдив.  Придвижването до  различните обекти по време на ХЕРБИТУР 2010 ще се извършва със собствен транспорт на участниците.

Обект на наблюдение ще бъдат нови и перспективни продукти  и технологии на фирмите ДАУ АгроСайънсис, Байер КропСайънс, Дюпон, БАСФ, Мактешим аган, Еуралис(Пестицид), Пионер, Прочера,  Мей Сийд Агро, Екофол АД,  Нетафим, АКВА и др.

Набраните средства след съответни отчисления за Аграрния университет  ще се използват  и за  финансиране материални и трудови разходи по научно-изследователската ни работа, както и за ремонтно възстановителни дейности на сградния фонд на катедра Земеделие и  Хербология, за  дооборудване на полска научна лаборатория по Хербологияи и за подобряване учебната база на катедрата.

Участници в Хербитур 2010 могат да бъдат всички земеделски стопани, специалисти, вносители и търговци на препарати за растителна защита. В този смисъл е уместно евентуално колеги от дестрибуторската мрежа  за пестициди да организират и поканят свои крайни клиенти.

Хербитур е най-мащабното мероприятие в областта на научно-приложната растителна защита в България, което събира последователно на едно място,  при полски условия, изключително разнообразна  аудитория – от студенти в АУ, фермери, търговци на пестициди и семена, консултанти на големи фирми в областта на земеделието, представители на фирми от световния пестициден  и семенарски бизнес, основни медии, които имат отношение към агро-бизнеса и др. С всяка следваща година интересът към Хербитур нараства.Основните ни опити са с културите пшеница, царевица, слънчоглед и зимна  рапица. Предвидена е и мултимедиина презентация на опитите, които няма да може да ви бъдат представени на живо.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.