1. Начало
  2. Новини
  3. Наука и образование
  4. Стартира второто издание на националната кампания България дарява

Стартира второто издание на националната кампания България дарява

Само за десет дни БЪЛГАРИЯ ДАРЯВА събра над 50 000 лв

Време е за второто издание на националната кампания БЪЛГАРИЯ ДАРЯВА и вие отново можете да бъдете част от нея. Периодът е същият - от 22 до 31 март 2020 г. Кампанията има за цел да ангажира широк кръг от хора с дарение към общественозначими каузи от всички краища на България в рамките на конкретен период от годината.

Националната кампания БЪЛГАРИЯ ДАРЯВА е идея на граждански организации, които се обединиха, за да насърчат дарителството в нашата страна. Пълният списък на организаторите можете да видите на сайта на инициативата.

През 2019 г. се проведе първото издание на кампанията. Само за десет дни БЪЛГАРИЯ ДАРЯВА събра над 50 000 лв. от близо 2700 индивидуални дарители. Със свои каузи се включиха 122 граждански организации от цялата страна. Те бяха в следните сфери: човешки права, култура и изкуство, подкрепа за възрастни хора, образование и таланти, природа и околна среда, социална подкрепа и здравеопазване, спорт, деца и младежи в риск.

Как можете да направите вашата кауза част от кампанията?

Много лесно. Отидете на www.bulgariadariava.bg и се регистрирайте.

Формата за регистрация вече е отворена и ще бъде активна до 15.12.2019 г. Организациите, които са участвали в първото издание през март 2019 г., ще могат да влязат в своя профил със старите си потребителско име и парола, за да потвърдят данните за своята организация, да качат финансов отчет за 2018 год. и да представят новата си кауза.

Организаторите, предоставят експертна методическа подкрепа за описание на каузите чрез имейл dari@bulgariadariava.bg. Насоки за това как да разкажете по интересен и въздействащ начин своята кауза можете да намерите тук.

Всички организации /тазгодишни и нови участници/ ще бъдат одобрявани от комисия съгласно регламента на инициативата и заложените в него условия за участие. Повече информация за регламента и възможността за включване във второто издание на БЪЛГАРИЯ ДАРЯВА ще намерите, като последвате https://bulgariadariava.bg/registratsia/

Защо да се присъедините към БЪЛГАРИЯ ДАРЯВА?

Инициативата ви дава възможност да достигнете до повече потенциални дарители и да осъществите мечтите си.

Националната кампания БЪЛГАРИЯ ДАРЯВА ви свързва с индивидуални дарители. Те вероятно са съпричастни към проблемите, с които вие се борите, и също като вас търсят решения.

Чрез БЪЛГАРИЯ ДАРЯВА индивидуалните дарители ще могат да ви намерят по-лесно, да ви дарят средства и да подкрепят каузата ви. Благодарение на тях ще имате допълнителни възможности, за да реализирате идеите си.

Основните цели на БЪЛГАРИЯ ДАРЯВА са:                                                                                                                                          

  • да популяризира дарителството като значима форма на подкрепа за каузите, към които сме съпричастни;
  • да мотивира повече хора да се включат с дарение за избраните от тях каузи;
  • да повиши доверието към гражданските организации, които работят в полза на обществото и околната среда;
  • да повиши уменията на гражданските организации в представянето на каузите им и набирането на средства.

При нужда от допълнителна информация и съдействие можете да ни пишете на имейл: dari@bulgariadariava.bg

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.