1. Начало
  2. Новини
  3. Наука и образование
  4. В гр. Генерал Тошево ще се проведе националното състезание „Млад фермер“

В гр. Генерал Тошево ще се проведе националното състезание „Млад фермер“

В него сили и умения ще покажат 24 специализирани училища от Северна България

Професионалната гимназия по земеделие „Тодор Рачински“ в гр. Генерал Тошево ще бъде домакин на националното състезание „Млад фермер“. Надпреварата между ученици от 24 учебни заведения ще започне утре.

Вече 27 години земеделската гимназия в Генерал Тошево обучава специалисти в областта на земеделието. 200 са възпитаниците на учебното заведение в момента.

В земеделската гимназия се събират ученици от цялата община Генерал Тошево. Според директора г-жа Иванова именно тук е мястото на подобно учебно заведение.

В продължение на три дни земеделската гимназия в Генерал Тошево ще бъде домакин на етап от Националното състезание „Млад Фермер“. В него сили и умения ще покажат 24 специализирани училища от Северна България.

Третото изпитание за младите земеделци ще представлява майсторско управление на машини на полигона на училището. На тяхно разположение ще e техника от най-ново поколение, предоставена от фирма-дистрибутор. Най-голямата награда за отличените на първо място ученици ще бъде директен прием в Аграрния университет-Пловдив.

Автор: Галина Недкова

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.