1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. 5 юни - Световен ден на околната среда

5 юни - Световен ден на околната среда

2014-та е обявена от ООН за Международна година на малките островни развиващи се страни

Световният ден на околната среда се отбелязва всяка година под егидата на Програмата на Обединените нации за околна среда. Честването на този ден е свързано с насърчаване на осведомеността и с дейности за опазването на околната среда в световен мащаб.

Отбелязването на Световния ден на околната среда играе ролята на глобална платформа за работа с обществеността. В над 100 държави хората обединяват усилията си и правят нещо положително за околната среда и за планетата.

Мотото на Световния ден на околната среда през 2014 г. е "Надигни гласа си, не нивото на морето". Призивът тази година е да се признае, че всички сме изправени пред едни и същи предизвикателства и сме обединени от една обща цел за устойчив живот и благоденствие на тази планета.

2014-та е обявена от ООН за Международна година на малките островни развиващи се страни. Отбелязването тази година призовава хората да надигнат глас в знак на солидарност към гражданите на малките островни държави, тъй като в резултат на климатичните промени и нарастващото ниво на световния океан стават по-уязвими и поставени пред много рискове.



 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.