1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. 60 000 лева струва на община Бургас поддържането на плажната ивица

60 000 лева струва на община Бургас поддържането на плажната ивица

За да не скучаят плажуващите, ще бъдат изградени игрища за футбол, тенис и волейбол

В Бургас започна подготовката за новия летен сезон. Докато на северния плаж премахват незаконните заведения от пясъка, то на централния ще строят спортни площадки.

Собствениците на незаконните постройки имат срок до края на седмицата да ги съборят сами. Ако не го сторят, на плажа ще влязат багери, който да ги премахнат. Кръчмите ще бъдат намалени от 30 на 9, така че да не заемат повече от 1% от територията от ивицата, информира Би Ти Ви.

За да може да избие таксата, която плаща на държавата, концесионерът на плажа настоява от процента за търговска зона да бъдат извадени спасителните постове, душ кабините и медицинските пунктове.

Подобен проблем не стои пред централния бургаски плаж, който се стопанисва от общината. Там ще бъдат построени спортни игрища. Кметът на града Димитър Николов обясни, че плажът не е даден на частни фирми под наем, защото всички искат да изграждат заведения на ивицата. За да не скучаят плажуващите, ще бъдат изградени игрища за футбол, тенис и волейбол, както и детски кът.

60 000 лева струва на общината поддържането на плажната ивица, по-голяма част от тях са за спасители и медицинско обслужване.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.