1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Децата от Дневния център и дом „Калинка“ са победители в кампанията на РИОСВ–Шумен по случай Седмицата на мобилността

Децата от Дневния център и дом „Калинка“ са победители в кампанията на РИОСВ–Шумен по случай Седмицата на мобилността

Снимка:

Европейската седмица на мобилността е годишна кампания за устойчива градска мобилност

Есперти от екоинспекцията в Шумен  проведоха кампания за Седмицата на мобилността в Дневния център и дом „Калинка” в с. Васил Друмево. Децата се включиха в спортната надпревара с желание и хъс, затова екипът на РИОСВ- Шумен  награди всички. Участвалите в кроса, освен незабравимите емоции, които преживяха, получиха учебни пособия. На Севелина Колева, директор на Дневния център бяха връчени грамота и подаръци за възпитаниците й. Гост на надпреварата беше кметът на с. Васил Друмево, Юлиян Андреев.

Това е първата от инициативите на РИОСВ-Шумен, с която се  отбелязва Европейска седмица на мобилността, чиято цел е да провокира местните власти да насърчат и въведат устойчивата градска мобилност, а хората да използват алтернативни на автомобилите начини за придвижване.

Европейската седмица на мобилността  е годишна кампания за устойчива градска мобилност, с подкрепата на ЕК. След старта си през 2002 г., въздействието на Европейската седмица на мобилността непрекъснато нараства в Европа и по света. През 2014 г. общо 2013 града от 44 държави са били официално регистрирани за кампанията. През тази година Европейската седмица на мобилността  и девизът „Do The Right Mix – Придвижвай се разумно” обединяват усилия, за да засилят съдействието за развитие на устойчива градска мобилност.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.