1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Днес ще е предимно облачно, на места в низините и котловините и мъгливо

Днес ще е предимно облачно, на места в низините и котловините и мъгливо

Дневните температури ще са в доста широк интервал - от 4°-6° в крайните северозападни райони до 14°-15° в Югоизточна България

Днес ще е предимно облачно, на места в низините и котловините и мъгливо. Още преди обяд дъжд ще превалява в западните райони, а до вечерта валежите ще обхванат по-голямата част от страната. В Източна България ще духа до умерен изток-югоизточен вятър. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по хидрология и метеорология (НИМХ) при БАН, съобщи дежурният синоптик Анастасия Стойчева, цитирана от Агенция „Фокус”.

Дневните температури ще са в доста широк интервал - от 4°-6° в крайните северозападни райони до 14°-15° в Югоизточна България. В София - около 8°. Привечер и през нощта в източните райони се очакват значителни по количество валежи от дъжд, на места надминаващи 20-30 л/кв.м. Атмосферното налягане е по-ниско от средното, ще се понижава.

По Черноморието ще е облачно, с предимно умерен изток-югоизточен вятър. След обяд ще започне да превалява, отначало в южните райони от крайбрежието. През нощта се очакват значителни валежи. Тогава и вятърът ще се ориентира от север-североизток и ще се усили. През деня все още със сравнително високи температури, по северното крайбрежие до 8-10°, по южното 12-14°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала, ще се усилва през нощта.

Над планините ще е облачно, по високите върхове и мъгливо. Ще превалява дъжд, но по най-високите им части - сняг. Вятърът ще е умерен, постепенно усилвайки се, особено в Родопската област и Източна Стара планина, предимно от юг. Максимална температура на 1200 м.н.в 6-8°, на 2000 м около 0°.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.