1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. До 18 ноември се удължава срокът за кандидатстване в конкурса за студенти „Зелена подкрепа за устойчиво бъдеще”

До 18 ноември се удължава срокът за кандидатстване в конкурса за студенти „Зелена подкрепа за устойчиво бъдеще”

Събеседванията с участниците, класирани от 1-во до 5-то място, ще се проведат в периода от 29 ноември до 5 декември 2022 г.

С цел да се отговори на големия интерес към конкурса за студенти с високи академични постижения „Зелена подкрепа за устойчиво бъдеще”, срокът за кандидатстване се удължава до 18 ноември 2022 г. включително.

Конкурсът се провежда от Изпълнителната агенция по околна среда (ИАОС) под патронажа на Министерството на околната среда и водите (МОСВ), като част от инициативите за отбелязване на кампанията на Европейската комисия “Европейската седмица на мобилността”.

“По-добри връзки“ е тазгодишната тема на есето, с което се състезават участниците в конкурса. Под същото мото премина и Европейската седмица на мобилността. Според правилата, кандидатите изпращат есе или кратка разработка от 3 до 5 страници. Конкурсът насърчава студентите да представят оригинален, последователен и основан на науката подход за овладяване на предизвикателствата в градската околна среда и мобилността в своите разработки.

Срокът за разглеждане на постъпилите заявления за участие и класиране на представените есета/кратки разработки се удължава до 25 ноември 2022 г.

Събеседванията с участниците, класирани от 1-во до 5-то място, ще се проведат в периода от 29 ноември до 5 декември 2022 г.

Срокът за обявяване на победител във второто издание на конкурса „Зелена подкрепа за устойчиво бъдеще“ е 9 декември 2022 г. Наградата за победителя е годишна финансова подкрепа в размер на 2970 лв., предоставена от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС).

Информация за класирането ще бъде публикувана на интернет страниците на МОСВ, ИАОС и ПУДООС.

Допълнителна информация за условията за участие в конкурса можете да видите на:

Общи условия за провеждане на конкурс за студенти с високи постижения „Зелена подкрепа за устойчиво бъдеще“ – 2022 г.

Заявление за участие

Критерии за оценяване на есе/ кратка разработка

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.