1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Екоминистерството организира конкурс на тема "Зелена България през моите очи"

Екоминистерството организира конкурс на тема "Зелена България през моите очи"

Търсят се оригинални, креативни и иновативни идеи за малките решения на сериозните глобални проблеми

Министерството на околната среда и водите съвместно с Програмата за малки проекти организира конкурс на тема "Зелена България през моите очи". Търсят се оригинални, креативни и иновативни идеи за малките решения на сериозните глобални проблеми.

Условието е да се намери някой или нещо, чийто действия са адекватен отговор на проблемите, които се изострят: променящия се климат, загубата на земя, ерозията, загубата на биоразнообразие, замърсяването на водите, свръхконсумацията или друг проблем по избор на участника. Основен критерий е проследяването на това как глобални проблеми могат да се решават локално и идеи, които могат реално да бъдат приложени.

Идеите могат да се изпращат в различни формати - видео, текст, фотография с текст или само фотография. Шестима участника в конкурса ще бъдат наградени с тридневен палатков лагер "Магията на Витата стена" през месец август в село Здравковец, община Габрово, а на още шест деца ще бъдат раздадени поощрителни награди.

Обявяването и награждаването на победителите в конкурса ще бъде на 16 юли 2011 г. на Узана, по време на двудневния фестивал там - Узана Поляна Фест.

Пълните условия за участие в конкурса могат да бъдат прочетени на интернет сайта на Регионалната инспекция по околната среда и водите - Плевен.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.