1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Елхи влизат в менюто на животните от добричкия зоопарк

Елхи влизат в менюто на животните от добричкия зоопарк

Центърът за защита на животните в Добрич е в партньорство със зоопарка в Констанца

Вече шеста година в добричкия зоопарк се реализира една полезна и приятна инициатива – веднага след празничните дни започва приемът на елхи, борови и елхови клонки и украшения. Прясната доставка на дръвчетата се оказва вкусна храна за питомците на Центъра за защита на природата и животните в Добрич. Иглолистните клонки влизат в менюто на семейството бизони с малко бизонче, на защитения вид коне на Пржевалски, както и на всички тревопасни.

Идеята за доставка на прясна и полезна храна е взаимствана от Берлинския зоопарк. Директорът на добричкия зоопарк Севдалина Венкова призова добричлии и тази година да зарадват с празничните си елхи животните от Центъра. Търговците вече са се включили в инициативата като са доставили останалите им непродадени иглолистни дръвчета.

През новата 2012 г. добричкият зоопарк ще продължи работата си по Проект POFTIC, който стартира през месец април 2011 г. в партньорство с Музеен комплекс за наука и природа град Констанца, ПроЗоо – Добрич, Областна администрация – Констанца. Идеята е да се създаде благоприятна среда за обитателите на двата зоопарка – в Добрич и Констанца и да се повиши привлекателността им като желана туристическа атракция.

Около 50 хиляди са годишните посещения в ЦЗПЖ в Добрич. Двете зоологически градини работят съвместно вече втора година и осъществяват обмен на животни. Две понита, черен лебед и пеликани са пристигнали в Добрич от Констанца. За Румъния пък е отпътувало малкото конче на Пржевалски – Искър. Предстои румънците да му купят партньорка от молдовската столица Кишинев. Проектът ще приключи през октомври 2012 г.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.