1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. ЕС без очаквания за климатичен пробив на срещата с Обама

ЕС без очаквания за климатичен пробив на срещата с Обама

Представители на ЕК ще се срещнат с американския президент

Климатичните промени ще бъдат най-обсъжданата тема по време на срещата на върха между САЩ и Европейския съю (ЕС) днес във Вашингтон, информира EUobserver. Представители на Европейската комисия (ЕК) и шведското председателство на ЕС ще се срещнат с американския президент Барак Обама, за да обсъдят своите позиции преди глобалната среща за климата в Копенхаген, чиято цел е да се постигне политическо споразумение за намаляване на вредните емисии в световен мащаб.

От европейска страна делегацията ще включва председателя на ЕК Жозе Мануел Барозу, шведския премиер Фредрик Рейнфелд, върховния представител на ЕС по външната политика и сигурността Хавиер Солана, шведския външен министър Карл Билд и еврокомисарите по външните отношения (Бенита Фереро - Валднер) и по енергетиката (Андрис Пиебалгс). Ще се проведат разговори както с президента Обама, така и с вицепрезидента Джо Байдън, съветника на Обама по националната сигурност и заместник държавния секретар Джим Стийнбърг.

"Не очакваме голям пробив за климата, това би било крайно учудващо", изказа опасения представител на ЕК пред журналисти в Брюксел преди срещата, съобщава EUobserver.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.