1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Качеството на въздуха ще се обсъжда на Европейски форум за екоиновации в София

Качеството на въздуха ще се обсъжда на Европейски форум за екоиновации в София

Събитието ще бъде открито от министъра на околната среда и водите Нено Димов

На 5 и 6 февруари в София Тех Парк ще се проведе 21-ят Европейски форум за екоиновации. Той се организира съвместно от Генерална дирекция "Околна среда" на Европейската комисия и Министерството на околната среда и водите на Република България.

Събитието ще бъде открито от министъра на околната среда и водите Нено Димов и от ръководителя на Генерална дирекция по околна среда на Европейската комисия Даниел Кайеха Креспо.

Видеообръщение ще направи европейският комисар по околната среда, морско дело и рибарство Кармену Вела.

Сред обсъжданите теми ще са екологичните иновационни решения за подобряване на качеството на въздуха. На едно място ще се съберат компании и публични органи, които вече са успели да разработят и внедрят ефективни нови технологии или иновативни модели на бизнес и управление с онези, които търсят такива решения и практики.

По-специално ще бъде обърнато внимание на замърсяването на въздуха, произтичащо от използването на енергия, транспорта и селското стопанство. Акцент в дискусиите ще бъде поставен също и върху осигуряването на финансиране за екологични иновационни решения.

Форумът се провежда в „София Тех Парк JSC“  – сградата на Форума по иновации „Джон Атанасов“, бул. „Цариградско шосе“ №111.

12,15-13,30 ч – Начало на регистрацията за медиите (за тези, които нямат предварителна онлайн регистрация, е предвидена възможност на място. Регистрацията за всички участници и медии продължава до 13,30 ч).

12,30-13,15  ч – Министър Нено Димов и генерален директор Даниел Кайеха ще направят обиколка на щандовете на фирмите в изложението за екоиновации в рамките на форума.

13,30 чОткриване на екофорума.

15,30-15,45 чБрифинг на министър Нено Димов и генерален директор Даниел Кайеха.

Програмата и повече информация – на http://ec.europa.eu/environment/ecoinnovation2018/1st_forum/index_en.html

Форумът ще се излъчва на живо на:  http://ec.europa.eu/environment/ecoinnovation2018/1st_forum/watch-live.html от 13:00 до 18:00 часа на 5 февруари (понеделник) и от 09:00 до 16:00 часа на 6 февруари (вторник).

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.