1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Кампанията за деклариране на домашните животни в община Търговище продължава

Кампанията за деклариране на домашните животни в община Търговище продължава

До момента в общинската хазна от такси за домашни любимци са влезли 445 лв.

Кампанията за деклариране на домашните животни в община Търговище продължава, обявиха от администрацията. Въпреки че срокът изтича на 31 април, такси ще се приемат през цялата година, уточни Галина Дончева от отдел „Екология".

До момента в общинската хазна от такси за домашни любимци са влезли 445 лв. 93 граждани са декларирали и регистрирали своите кучета. От тях 53 са животните с платена такса. Стопаните на останалите са се възползвали от възможността за освобождаване от налог.

Таксата за домашен любимец в града и вилната зона е 10 лева, за селата на общината - 5 лв. От заплащане на такса да този момент са освободени 22 ловни кучета, шест на инвалиди, 10 кучета с чип. През тази година се наблюдава ръст при чипираните кучета, през 2011 г. е било само едно. Кучетата с чип, поставен от лицензиран ветеринарен лекар, са освободени от такса през първата година. Повече спрямо миналата година са и кастрираните кучета - 7, собствениците на които също не заплащат такса, информира Дарик радио.

От общинската администрация в Търговище допълниха, че освободените от такса собственици не са освободени от подаване на декларация за притежаване на куче.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.