1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Министър Караджова ще представи перспективите за „зелена” икономика в България на Виенския икономически форум

Министър Караджова ще представи перспективите за „зелена” икономика в България на Виенския икономически форум

Снимка:

Тя ще направи обобщено представяне за предизвикателствата и перспективите пред българската икономика за една „зелена България”

Министър Нона Караджова ще вземе участие в пленарната сесия на форума „Виенски икономически разговори в София”, организиран от Виенския икономически форум и Европейския център за екологична икономика. Събитието е на 26 април 2010 г., понеделник, в хотел Радисън, зала „Александър”. Участието на министър Караджова е от 14,15 часа в рамките на заключителния панел „Настоящи предизвикателства и бъдещи перспективи след форума в София”. Тя ще направи обобщено представяне за предизвикателствата и перспективите пред българската икономика за една „зелена България”.

На същият ден, 26 април, понеделник, от 18,00 часа министър Нона Караджова ще участва в тържествената церемония по връчване на лауреатските дипломи на ХVІІІ международен конкурс „Музиката и Земята”, който традиционно се провежда под патронажа на министъра на околната среда и водите на Република България. За осемнадесети пореден път събитието се провежда в Националния музей „Земята и хората” по повод Деня на Земята. По традиция МОСВ оказва съдействие и финансова подкрепа за провеждането на фестивала. Министър Нона Караджова ще бъде официален гост на гала концерта на лауреатите, за да връчи Голямата награда на конкурса - бронзова пластика „Музиката и Земята”, изработена от скулптора Минчо Минев. На церемонията ще присъстват доц. Михаил Малеев – председател на фондация „Земята и хората”, и проф. Жени Захариева – артистичен директор на конкурса.

Конкурсът дава възможност на млади инструменталисти и композитори чрез изкуството си да изразят стремежа към свят на устойчиво отношение към околната среда, в който хората да живеят в хармония с природата и помежду си. В 17-те издания на конкурса досега са взели участие 1842-ма млади музиканти от 23 страни.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.