1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Министър Нона Караджова ще бъде домакин на тържество по случай Световния ден на околната среда

Министър Нона Караджова ще бъде домакин на тържество по случай Световния ден на околната среда

На тържеството ще бъдат връчени призовете на МОСВ „Зелена България" за зелен бизнес

Утре (05.06.2011) отбелязваме Световния ден на околната среда. По случай събитието на 6 юни (понеделник) от 13,00 часа в резиденция Лозенец ще се проведе тържество, домакин на което ще бъде министър Нона Караджова.

МОСВ ще отбележи глобалният ден на обединените усилия за опазването на природата съвместно с всички свои партньори и съмишленици. Поканени са министър-председателят и министрите от кабинета, президентът, председателят на Народното събрание и председателите на парламентарните групи, депутатите от парламентарната комисия по околната среда и водите, ръководителят на Представителството на ЕК в България, областният управител и кметът на София, представители на съдебната власт, научната общност, браншови и бизнес организации, неправителствени природозащитни организации, синдикати, съобщава Дарик радио.

На тържеството ще бъдат връчени призовете на Министерството на околната среда и водите „Зелена България" за зелен бизнес. Кампанията, която е финансирана от Оперативна програма „Околна среда", стартира миналия месец, като досега са заявили участие 75 фирми и бизнес организации. Между тях ще бъдат отличени 12 - по три приза в категориите голям, среден и малък бизнес и три специални награди.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.