1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Мирослав Найденов: Законът за горите не е лобистки

Мирослав Найденов: Законът за горите не е лобистки

Снимка:

Очаква се той да влезе в пленарна зала

Няма драма със Закона за горите. Очаква се да влезе в пленарна зала. Това заяви министърът на земеделието и горите Мирослав Найденов в интервю за Нова телевизия. Той бе категоричен, че законът не се движи бързо. „Това не е лобистки закон”, подчерта Найденов. „Законът не е написан за Витоша. Истината е следната, когато беше приет, ние оставихме рестриктивни текстове само за ски съоръженията”, поясни земеделският министър и добави, че категорично над него не е оказван натиск.

По отношение на стартиралите проверки на Агенцията по безопасност на храните в производствени предприятия и обекти за търговия на едро и дребно с хранителни добавки, министър Найденов заяви, че санкциите ще бъдат тези, които са разписани в закона. „Аз разпоредих да започнат масирани проверки, защото е факт, че част от обществото ни е мамено”, посочи Найденов и заяви, че всичко се прави в името на защитата на потребителите.

Във връзка с отглеждането на кокошки носачки у нас, земеделският министър каза, че има нови изисквания. „ЕК обяви, че стартира наказателни процедури, вкл. и за България, че кокошките не се гледат в добри, луксозни условия”, каза още по темата Найденов. Близо 3 млн. са "щастливите" кокошки у нас, а половин милион са "нещастни", добави той.

Мирослав Найденов подчерта, че законодателството на Европейския съюз не се коментира, то се изпълнява.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.