1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Млад морски орел, освободен в небето над Родопите

Млад морски орел, освободен в небето над Родопите

Снимка:

През август орелът бе настанен във волиерата, след като бе отгледан успешно в Спасителния център за диви животни на Зелени Балкани

Младият морски орел от адаптационната волиера в Източните Родопи бе освободен в дивата природа. Припомняме, че през  август орелът бе настанен във волиерата, след като бе отгледан успешно в Спасителния център за диви животни на Зелени Балкани в Стара Загора. Там младата птица попадна заедно с още едно пиле през пролетта, след като буря повали гнездото им.

Преди настаняването в адаптационната волиера, на морския орел бе поставен сателитен предавател и няколко седмици екип на БДЗП се грижеше за птицата.

Ден след освобождаването му – на 11 октомври, орелът бе забелязан да се храни на площадката за подхранване близо до волиерата, заедно с група белоглави лешояди. 

Другото спасено малко бе със счупен таз. За него все още се грижи екипът от реанимацията на Спасителния център на Зелени Балкани, но се надяваме в началото на следващото лято то също да поеме към свободата!

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.