1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. На територията на Сливен ще бъдат залесени над 1500 храста и 500 дървета

На територията на Сливен ще бъдат залесени над 1500 храста и 500 дървета

Предвидените места за залесяване са райони, където има водоподаване

Над 1500 храста и 500 дървета ще бъдат засадени на територията на Сливен до края на тази седмица. Предвидените места за залесяване са райони, където има водоподаване, съобщи Емилия Кючукова, главен инспектор „Екология” в общинска администрация.Инициативата е част от мерките за обновяване на дървесните видове в Сливен, предаде Дарик радио.

През миналата и тази година бяха премахнати много изсъхнали дървета на територията на града. Дървесно-храстова растителност ще бъде засадена по бул. „Бургаско шосе” , кварталите „Дружба” и „Българка”. Комисия от експерти е извършила проверка на местата, на които може и трябва да се извърши залесителна кампания. Специалистите отчитат, че голяма част от зелените площи се използват като обособени паркинги, информира Кючукова и допълни, че посредством „жив плет” ще бъде ограничен достъпа на автомобили по тези места.

Тази година гражданите, желаещи озеленяване, подават искане до общината. Експерти проверяват на място и преценят какви дървесно–храстови видове могат да бъдат засети. Залесителната дейност ще бъде извършена от фирмата, отговаряща за поддръжката на зелената система в града, като целта е засаждането да е качествено, уточни експерт- екологът.  Предстои узаконяване на сондажите и поетапно изграждане на напоителна система, заяви зам.-кметът Иван Манчев.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.