1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Очаква ни студен януари с температури около нормите

Очаква ни студен януари с температури около нормите

Не са регистрирани рекордно ниски температури в страната

Не са регистрирани рекордно ниски температури в страната, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология, предаде БГНЕС. Най-ниска температура е измерена в Кнежа - минус 17 градуса. Но тази температура е далеч от най-ниската, която е била измерена през 1941 година - минус 28,2 градуса. Рекордно ниски температури през студените месеци у нас трудно се достигат, посочват от НИМХ.

Високите температури през студените месеци се дължат на нахлуването на топъл въздух от Средиземноморието. Температурите значително се повишават там, където духа фион - топлият южен вятър.

Месец януари 2011 година ще бъде студен. Температурите ще бъдат около и малко под нормите. Ще има и валежи от сняг. Най-ниските температури ще бъдат минус 20 - минус 15 градуса, по Черноморието - минус 10. Най-високите температури ще бъдат 10 - 15 градуса над нулата.

През първите десет дни на януари времето ще бъде нормално студено, ще има и валежи от сняг. Ще има повишение на температурите около 7-8 януари. Повишението ще бъде по-чувствително в планинските райони. През втората десетдневка ще има по-чести превалявания от сняг около 12-16 януари. През третата десетдневка на януари ще се установи студено време и към края на месеца се очаква леко затопляне.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.