1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Panda Labs на WWF гледа към бъдещето на мобилността

Panda Labs на WWF гледа към бъдещето на мобилността

Програмата за младежки иновации на WWF полага началото на третия си семестър

Времето лети и ние с него! Последният семестър за този сезон на програмата за младежки иновации Panda Labs чука на вратата. В него природозащитници, ментори и десетки любознателни ученици и студенти от цяла България рамо до рамо ще търсят варианти как да превърнат съвременното придвижване в ефективно, приятно и едновременно с това екосъобразно изживяване.

Семестърът „Бъдещето на мобилността“ ще се проведе през юни и юли тази година. Той ще даде възможност на участниците да разгледат темата от различни ъгли, да се запознаят със секторите, нуждаещи се от нововъведения, както и да предложат подобрения в начините за придвижване или изцяло нови алтернативни на тези, които познаваме в момента.

Главните действащи лица в програмата на Panda Labs и този път са младежи на възраст между 15 и 25 години с афинитет към науката, технологиите, иновациите или предприемачеството. Както и в първите два семестъра, те ще участват в интензивен, но вълнуващ тридневен хакатон, разделени на отбори, като търсят решения на екологични и социални предизвикателства от световен мащаб. В това приключение те ще използват методологията „дизайн мислене“, насърчаваща генерирането на нестандартни решения. Специално подбраните казуси се базират на реални проблеми в сектора и изискват иновативни бизнес отговори, а участниците ще бъдат насочвани от изявени професионалисти, както и от доброволци-фасилитатори.

Платформата за кандидатстване вече е отворена, като крайният срок за регистрация е 16.05.2021 г.


Хакатонът ще се проведе на 4-6 юни и отново в неговия край опитно жури ще открои най-впечатляващите идеи. Отборите-победители ще получат възможността да се включат в мастърклас на живо в София (12-18 юли), предшестван от онлайн бизнес лекции. В рамките на седмицата на живо участниците ще учат и работят в най-съвременни лабораторни условия, наставлявани от експерти от различни сфери на науката, както и с представители на доказано успешни стартиращи компании. Основни критерии за определяне на победителите са: екипната работа, оригиналността на идеята и не на последно място – приложимостта ѝ в реални условия. Отборът, разработил най-добрия бизнес план към иновативната си идея, ще бъде награден със стипения в размер на 10 000 лв, за да създаде неин прототип.
Panda Labs e глобална иновационна платформа за решаване на някои от най-неотложните глобални проблеми в сътрудничество с влиятелни партньори от сферата на бизнеса, научните среди и неправителствения сектор. В България тя се провежда благодарение на подкрепата на Фондация „Америка за България“ и на Kaufland България – като част от устойчивата CSR политика на компанията под мотото „Действията носят промяната“.

Информация за предишните семестри „Бъдещето на отпадъците“ и „Бъдещето на храните“ можете да намерите тук

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.