Програмата за младежки иновации на WWF полага началото на третия си семестър
Времето лети и ние с него! Последният семестър за този сезон на програмата за младежки иновации Panda Labs чука на вратата. В него природозащитници, ментори и десетки любознателни ученици и студенти от цяла България рамо до рамо ще търсят варианти как да превърнат съвременното придвижване в ефективно, приятно и едновременно с това екосъобразно изживяване.
Семестърът „Бъдещето на мобилността“ ще се проведе през юни и юли тази година. Той ще даде възможност на участниците да разгледат темата от различни ъгли, да се запознаят със секторите, нуждаещи се от нововъведения, както и да предложат подобрения в начините за придвижване или изцяло нови алтернативни на тези, които познаваме в момента.
Главните действащи лица в програмата на Panda Labs и този път са младежи на възраст между 15 и 25 години с афинитет към науката, технологиите, иновациите или предприемачеството. Както и в първите два семестъра, те ще участват в интензивен, но вълнуващ тридневен хакатон, разделени на отбори, като търсят решения на екологични и социални предизвикателства от световен мащаб. В това приключение те ще използват методологията „дизайн мислене“, насърчаваща генерирането на нестандартни решения. Специално подбраните казуси се базират на реални проблеми в сектора и изискват иновативни бизнес отговори, а участниците ще бъдат насочвани от изявени професионалисти, както и от доброволци-фасилитатори.
Платформата за кандидатстване вече е отворена, като крайният срок за регистрация е 16.05.2021 г.
Panda Labs e глобална иновационна платформа за решаване на някои от най-неотложните глобални проблеми в сътрудничество с влиятелни партньори от сферата на бизнеса, научните среди и неправителствения сектор. В България тя се провежда благодарение на подкрепата на Фондация „Америка за България“ и на Kaufland България – като част от устойчивата CSR политика на компанията под мотото „Действията носят промяната“.
Информация за предишните семестри „Бъдещето на отпадъците“ и „Бъдещето на храните“ можете да намерите тук