1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Panda Labs открива новатори в сферата на мобилността

Panda Labs открива новатори в сферата на мобилността

Снимка:

Четирите най-добри отбора от цялата страна ще премерят сили на финала на мастърклас, организиран от WWF

От 12-и до 18-и юли в София Тех Парк при спазване на всички мерки за сигурност се провежда финалният етап от мастъркласа „Бъдещето на мобилността“, който е част от младежката иновационна програма на WWF България – Panda Labs. Главните действащи лица са любознателни ученици и студенти на възраст между 15 и 25 години със засилен интерес към иновациите, технологиите, природните науки и опазването на околната среда.

Най-добрите отбори стигнаха дотук, след като бяха избрани да се включат в тематичния семестър „Бъдещето на мобилността“ в конкуренцията на десетки достойни кандидатури. Семестърът завърши с тридневен хакатон, в който, водени от специалисти от бизнес средите, науката и НПО сектора, отборите работиха неуморно, за да представят своите иновативни решения за справяне с наболели екологични и социални проблеми в сферата на мобилността.

Най-добрите „изобретатели“ получиха шанса да преминат към следващото ниво – мастърклас, където опитно жури ще определи кой отбор има най-перспективен бизнес план, за да превърне идеята си в успешен продукт или услуга.

Кои отбори се борят за наградата?

В края на хакатона журито селектира най-вдъхновяващите идеи, като изпрати на мастърклас четири отбора:

  • V Формация – с идея за приложение, което да интегрира всички видове алтернативен транспорт;
  • 3 пъти за щастие – с предложение за конвертиране на стари автомобили в услуга за споделено пътуване;
  • Easy Travel – с платформа за следене в реално време на транспортната мрежа и наличните алтернативни методи за придвижване;
  • Driving Force – с приложение за транспортни алтернативи и информация за въглеродния отпечатък и зеления рейтинг на потребителите.

Преди да бъде определен крайният победител, в рамките на седмицата отборите ще минат през наситена програма от лекции по финанси, маркетинг, технологии за привличане на инвеститори и ще се срещнат с представители на успешни бизнес компании. Участниците ще имат възможността да поговорят с доказани експерти и професионалисти от WWF България, Kaufland България, Tech Tour, Noble Graphics и Spark. Ще учат и работят в най-съвременни лабораторни условия и ще посетят вдъхновяващи научни центрове като Techno Magic Land, както и офисите на водещи бизнеси у нас като Кaufland България. Участниците ще доразвият своите идеи с помощта на ментори, а в края на мастъркласа отново ще ги представят пред жури. Финалният победител в третия семестър на Panda Labs – „Бъдещето на мобилността“ ще получи наградата от 10 000 лв., която да инвестира в развитието на своята бизнес идея.

Panda Labs e глобална иновационна платформа за решаване на някои от най-неотложните глобални проблеми в сътрудничество с влиятелни партньори от сферата на бизнеса, научните среди и неправителствения сектор. В България тя се провежда благодарение на подкрепата на Фондация „Америка за България“ и на Kaufland България – като част от устойчивата CSR политика на компанията под мотото „Действията носят промяната“.

Повече информация за програмата Panda Labs можете да намерите тук.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.