1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Политици и бизнесмени обсъждат екоидеи за България на форума "Зелена икономика"

Политици и бизнесмени обсъждат екоидеи за България на форума "Зелена икономика"

Програмата включва дискусии за стимулите за екобизнеса

Какво стои зад понятието "зелено" развитие? Защо зелената икономика е шанс за България? Какви политики могат да ускорят развитието на зелената икономика? Това са част от въпросите, които политици, представители на бизнеса и международни експерти ще обсъждат днес по време на форума "Зелена икономика", организиран от в. "Капитал" съвместно с Министерството на околната среда и водите, Световната банка и Innovation Norway.

Идеята на форума е да събере на едно място движещите сили зад зелената икономическа ревюлюция, които могат успешно да си партнират за икономически растеж, енергийна независимост и ефективност, по-добре организирана градска среда и повишаване на качеството на живот.

Събитието ще бъде официално открито от посланика на Кралство Норвегия в София Тове Скарстейн. Зелената икономическа политика е основен приоритет за норвежкото правителство. Програмата включва дискусии за стимулите за екобизнеса, "позеленяването" на градската среда и възможностите за чисти производства и зелена работна заетост. За опита си в тези области ще говорят представители на "Веолиа вода", "ЧЕЗ", "Сименс", "Уникредит Булбанк",  "Далкия" и други.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.