1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Половината от българските пещери включват застраховка в цената на билетите

Половината от българските пещери включват застраховка в цената на билетите

С изключение на Орлова чука, те са част от 100-те национални туристически обекта на България

Билетите за посещение на четири от общо деветте пещери в България, които са електрифицирани и са отворени за достъп за обикновени туристи, включват застраховка за здравето на туристите. Това показват резултатите от проучване на застрахователните практики в страната по отношение на сигурността на посетителите в пещерите, проведено от "ХДИ Застраховане" АД

Проучването е реализирано чрез телефонни анкети със стопанисващите пещерите Леденика, Дяволско гърло, Магурата, Бачо Киро, Съева дупка, Снежанка, Ухловица, Ягодинската пещера и Орлова чука. Всички изброени пещери, с изключение на Орлова чука, са част от 100-те национални туристически обекта на България.

Пещерите Дяволско гърло, Магурата, Снежанка и Ягодинската пещера твърдят, че в цената на билета за посещение на съответната пещера се включва застраховка за здравето на туристите. От пещерите Бачо Киро и Съева дупка отговориха, че билетите за посещение не включват такава застраховка, а за други две пещери - Леденика и Орлова чука - стопанисващите не са в състояние да дадат категоричен отговор. Връзката със стопаните на пещера Ухловица е затруднена и не е достъпна информация за туристите.  

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.