1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. РИОСВ е извършила пет проверки за дейността на дружеството в Плевен за третиране на отпадъци

РИОСВ е извършила пет проверки за дейността на дружеството в Плевен за третиране на отпадъци

Количествата съхранявани и третирани на площадката отпадъци не надвишават разрешените

Във връзка със започналата проверка на разследващите органи за дейността на фирма „Феникс Плевен“ ЕООД, РИОСВ Плевен предоставя следната информация:

„Феникс Плевен” ЕООД има издаден регистрационен документ съгласно изискванията на Закона за управление на отпадъците за извършване на дейности по третиране на неопасни отпадъци на площадка с местонахождение в гр. Плевен, Индустриална зона, на територията на бившия завод МИР. На дружеството не са разрешени дейности по изгаряне на отпадъци, нито на опасни и болнични отпадъци.

През 2019 г. РИОСВ Плевен е извършила пет проверки за дейността на дружеството, като последните от тях са на 9.10.2019 г., 28.11.2019 г. и на 19.12.2019 г. съвместно с Икономическа полиция. При проверките е констатирано изпълнение на заложените в регистрационния документ дейности по сортиране и рециклиране на неопасни отпадъци. Констатирано е, че отпадъците се съхраняват в границите на площадката на дружеството, която е оградена, с пропусквателен пункт и положена трайна настилка. Обособени са участъци за съхранение на приетите отпадъци.

Количествата съхранявани и третирани на площадката отпадъци не надвишават разрешените количества в издадения от РИОСВ – Плевен регистрационен документ за извършване на дейности по третиране на отпадъци. Сортирането на отпадъците се извършва в закрито помещение. Част от отпадъците са балирани, което ги предпазва от разпиляване при транспортиране.

За отпадъците са представени всички изискуеми по законодателство документи и се води съответната отчетност. На площадката се осъществяват дейности по сортиране и рециклиране на отпадъци от внос и местни такива в количества, съгласно издадените разрешителни. Не се предвижда депониране на отпадъците, тъй като те са изцяло рециклируем материал, който се  влага като суровина за последваща обработка.

РИОСВ Плевен е предоставила на компетентните органи цялата налична информация за дейността на дружеството и оказва съдействие за изясняване на случая. Повече информация ще бъде предоставена след приключване на следствените действия.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.