1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. С ново поколение вълчета се сдоби зоопаркът в Павликени

С ново поколение вълчета се сдоби зоопаркът в Павликени

Все още не се знае колко и какви са вълчетата, родени около първи май

Зоокът-Павликени се сдоби с ново поколение вълчета.Това съобщи за радио „Фокус”, управителят на зоопарка, Сезаин Мехмедов. Все още не се знае колко и какви са вълчетата, родени около първи май. По думите му вълчицата е много агресивна и не позволява да се влезе при нея. Мъжкият вълк също пази територията си.

Мехмедов разказва, че преди години животните са били упоявани, за да се влезе при тях и да се видят и изброят малките вълчета, но сега управителят е преценил, че не се налага да се притеснява вълчето семейство и ще изчака то само да покаже новото поколение пред посетителите на зоопарка. Вълчицата кърми и пренася малките до мястото за водопой. Това е трето котило по думите на Мехмедов за двойката вълци.

Проявява се голям интерес от различни хора за закупуване на новородените вълчета. В предходните години е било практика вълчетата да се разпродават. Мехмедов заяви, че неговият интерес е не да бъдат продадени на парче за по 100 лв., а да се осъществи бартер - за животинче, което няма като вид в зоокъта. Мехмедов все пак иска да запази едно женско вълче от новородените, за да се поднови поколението на породата в зоопарка.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.