1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Три речни корита извън границите на урбанизираните територии в област Шумен са почистени

Три речни корита извън границите на урбанизираните територии в област Шумен са почистени

Извършените дейности са на стойност 36 225 лв.

Три речни корита извън границите на урбанизираните територии в област Шумен са почистени през това лято със средства от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет, съобщават от пресцентъра на Областна администрация-Шумен.

Финансирането беше получено след искане от страна на областния управител Димитър Александров за отпускане на средства за подобряване състоянието и проводимостта на речните корита, след като проверка, разпоредена от него, констатира необходимостта от извършване на редица превантивни дейности.

Почистени са били коритото на река Троишко дере в участъка между селата Хан Крум и Троица, коритото на река Стражка в района на пътя Шумен-Русе /седми километър/ и коритото на река Камчия в участъка между моста на главен път Шумен-Върбица до моста на входа на град Велики Преслав. В тези райони коритата не са били почиствани от години и образувалите се наносни отлагания и буйна растителност са реална предпоставка за преливане на реките и заливане на пътни съоръжения и земеделска земя при обилни валежи. Добитият дървен материал от почистените корита е предоставен безвъзмездно на общините Велики Преслав и Шумен, предаде Дарик радио.

Извършените дейности са на стойност 36 225 лв., като са почистени храсти, дървета и наноси в участък с обща дължина над 2 400 метра.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.