1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Връчиха призове за най-активна община от Националната кампания „Зелена България“

Връчиха призове за най-активна община от Националната кампания „Зелена България“

Снимка:

За трета поредна година организатор е МОСВ

Министърът на околната среда и водите Искра Михайлова днес връчи призове за най-активна община от Националната кампания „Зелена България, в рамките на деветата годишна среща на местните власти, която се провежда в Албена.

На паралелния форум „ ОП «Околна среда – подкрепа за приложение на законодателството за управление на отпадъците и водите“, министър Михайлова награди призьорите във втората категория на Националната кампания „Зелена България” – за най-активна община. На официалната церемония плакети и грамоти получиха 8 общини. Добрич беше отличена като най-активна по програмата за опазване на околната среда за проекта си за изграждане на регионално депо край Стожер, пише dobrichonline.com.

Останалите призьори са: община Раковски, като най-прилежна в разработването на проекти, а Козлодуй и Столична – с най-добри екипи за управлението им; Долна Митрополия и Плевен – за най-добро партньорство, а сред най-активните, освен Добрич, бяха отличени Кърджали – за водния си цикъл и Севлиево – за инвестиция в рехабилитация на ВиК.

За трета поредна година Министерството на околната среда и водите организира Национална кампания „Зелена България”. Тя е в три категории: за най-зелен бизнес, за най-активната община по Оперативна програма „Околна среда” и за най-зелен град.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.