1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Временният шеф на ПП „Българка” е започнал и да назначава свои хора в управата на парка

Временният шеф на ПП „Българка” е започнал и да назначава свои хора в управата на парка

Снимка:

Напрежението в екипа е голямо, защото се изпълняват 3 европроекта за 10 млн. лв.

Временният шеф на парк „Българка” и постоянен лидер на ДПС в Севлиево Али Алиев е издал заповед титулярът на поста Мая Радева да не се допуска до сградата на управлението в Габрово, като даже са сменени ключалките на кабинета й, пише „Труд”.

Радева е в болнични до края на април, но според всекидневника е много вероятно да бъде уволнена. Управлението й беше обект на одиторска проверка. БСП и областният управител на Габрово Николай Григоров настояват за нов конкурс.

“Аз самата съм назначена с конкурс на безсрочен договор през 2003 г. Досега не е имало проблеми в парка, интересно какъв ще е мотивът за нов конкурс”, запита пред „Труд” Радева.

Според служители на парка, Алиев вече е започнал и да назначава свои хора в управата на парка. “Напрежението в екипа на парка е голямо, защото се изпълняват 3 европроекта за 10 млн. лв., които пропадат, откакто Алиев пое нещата. Загубите досега са около 300 хил. лв. Ако така продължава, ще станат и милион. Ние се издържаме от проектите, от Агенцията по горите ни осигуряват средства само за ток и други консумативи”, обяснява Мая Радева.

Алиев, който освен ДПС лидер е и собственик на фирма за дърводобив, започна първия си работен ден с помощта на полицията, след като природозащитници организираха протест срещу назначението му. „Труд” напомня, че сегашният и.д. шеф на природния парк е бил в ръководството на севлиевското горско стопанство, но е бил уволнен заради незаконна сеч. Самият той твърди, че сегашните обвинения са на политическа и етническа основа.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.