1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. WWF събира климатичните герои на България

WWF събира климатичните герои на България

Снимка:

На форума ще бъде представена серия от инициативи в подкрепа на нашата планета

WWF България организира национален форум за участниците в проекта „Климатични герои“. Събитието ще се проведе на 21.09. (вторник) от 09:30 до 15:00 часа в пространството за развитие на креативна съвместна дейност на Мисия 23 при стриктно спазване на всички противоепидемични мерки. В рамките на форума климатичните герои ще презентират специфичните инициативи, по които работят. Те включват организирането на еколагер на плаж Алепу, създаването на късометражен филм на тема как всеки един от нас може да допринесе за опазването на околната среда, изграждането на еко работилници, както и подготовката на тематичен концерт в морската градина в Бургас. Форумът предвижда и интересни дискусии на природозащитна тематика.

За да подкрепят климатичните герои на нaшето време, WWF е поканила своите партньори от Британското посолство в София, както и инфлуенсъри с изявен интерес към опазването на околната среда, а също и много приятели и поддръжници.

„Ние от WWF осъзнаваме, че нашето поколение е последното, което може да противодейства на ефекта от плашещите промени в климата и да доведе до смекчаване на последствията от тях. Чрез проекта „Климатични герои“ ние даваме платформа на младите и активни хора, чрез която да достигнат както до управляващите, така и до цялото общество със своите вдъхновяващи послания и оригинални идеи“, коментира Виктория Табакова, координатор „Младежка ангажираност“ към WWF.

Днес десетки доклади и изследвания показват, че климатът около нас се променя, което води до различни изменения в познатия ни свят, а също и в живота, който водим. Учените са уверени, че глобалното затопляне, топенето на арктическите ледове и природните бедствия са следствие от действията или бездействията на човека. Една от най-важните мисии на природозащитната оргаизация WWF е именно борбата с климатичната криза.

„Всеки ден ставаме свидетели на климатичните промени, които все по-осезаемо засягат качеството на живота ни. С проекта „Климатични герои“ искаме да достигнем до младите хора чрез младите хора. Климатичните герои влизат във важната роля на посланици на нашата планета, а техните действия и инициативи по един любопитен начин запознават нашето общество с климатичната криза. Надеждата ни е да убедим колкото се може повече хора да работят с нас за смекчаването на последиците от нея“, разказва Райна Попова, ръководител на проекта „Климатични герои“ към WWF.

Проектът „Климатични герои“ се изпълнява от WWF България, WWF Румъния, WWF Сърбия – Адрия, Дружество за ООН в България и Чешката природозащитна партньорска фондация (Czech Environmental Partnership Foundation) с финансовата подкрепа на Европейската климатична инициатива  (European Climate Initiative (EUKI))  част от Германско федерално министерство за околната среда, опазването на природата и ядрената безопасност и  Британско посолство в София. Основната цел на проекта е да обърне тенденцията за влошаващо се състояние на нашата планета, за да може в бъдеще хората да живеят в хармония с природата.

Събитието е отворено и за представители на медиите.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.