1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Започна публичното онлайн гласуване за годишните награди в туризма

Започна публичното онлайн гласуване за годишните награди в туризма

Гласуването е ограничено по индивидуално IP и ще продължи в рамките на 10 дни (до 18 декември 2016 г.)

Започна публичното онлайн гласуване за годишните награди в туризма. Всеки човек може да гласува във всяка една от 16-те категории, но да даде своя вот само веднъж за своя фаворит.

В продължение на повече от един месец бяха подадени над 200 кандидатури в 15-те обявени категории (в 16-та категория „Изборът на българите“ номинираните са предварително определени). Поради големия интерес към някои от тях, срокът за кандидатстване бе удължен и са излъчени по-голям брой финалист.

Всички кандидатури бяха разгледани и оценени, съгласно разработена методология и карти за оценка, в съответствие с критериите на Световната туристическа организация. Публикувани 20 финалисти в категория „Туристическа атракция/обект“; 15 финалисти в категория „Туристическо събитие“; 15 финалиста в категория „Духът на България“; 10 финалиста в категория „Специализиран туризъм“; 10 финалиста в категория „Туристическа дестинация“; 10 финалиста в категория „Иновация“; 15 финалиста в категория „Община на 2016 г. за културно-исторически туризъм“; 4 финалиста в категория „Община на 2016 г. за морски туризъм“; 7 финалиста в категория „Община на 2016 г. за планински туризъм“; 4 финалиста в категория „Община на 2016 г. за балнео и СПА туризъм“.

Започва и гласуването в категорията „Изборът на българите”. В нея всеки може да гласува онлайн за своето любимо място между „100-те национални туристически обекта“ и  „50-те малко познати туристическа обекта в България“. Създадена е възможност и потребителите да гласуват със свободен текст за даден обект, ако той не попада в предварително изброените. Всеки от обектите, който събере минимум 10 гласа, автоматично се включва като един от посочените в  платформата и се съревновава на равно с всички останали. Победителят в категорията ще бъде излъчен единствено на база онлайн гласуването.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.