1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Започва образователната екологична инициатива Зелена олимпиада` 2022

Започва образователната екологична инициатива Зелена олимпиада` 2022

Инициативата е насочена към ученици от 1-ви до 12-и клас и всяка година в нея се включват над 5000 деца и младежи

Днес започва образователната екологична инициатива „Зелена олимпиада“, която се провежда под патронажа на Министерството на околната среда и водите.

Инициативата е насочена към ученици от 1-ви до 12-и клас и всяка година в нея се включват над 5000 деца и младежи. В специално създадената онлайн платформа https://zelenaolimpiada.com/ участниците могат да се регистрират и да проверят своите знания за природата и нейното опазване, като отговарят на въпроси. Последният въпрос е отворен – необходимо е да се напише кратко есе по зададена тема (въздух, води, отпадъци, флора и фауна, климат и т.н.).

Проектът на „Академика БГ“, традиционно подкрепян от МОСВ, е насочен към повишаване знанията на учениците за опазване на околната среда и има за цел да допринесе за изграждане на екологична култура. Зелената олимпиада възпитава сред децата и младежите грижа към природата, а състезателният й характер ги стимулира да търсят информация за това.

Онлайн форматът дава възможност за участие на деца и младежи от всички населени места в страната, както и на българчета, живеещи в чужбина. От трите възрастови групи – начален, среден и горен курс, се излъчва по един победител, като тази година наградите са три таблета.

Регистрацията и решаването на тест са достъпни от днес – 23.09.2022, и продължават до 04.11.2022 г. включително. Резултатите ще бъдат обявени на сайта на МОСВ, в сайта на Зелената олимпиада и в нейната фейсбук страница.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.