1. Начало
  2. Новини
  3. ОСП от полза за всички нас
  4. 31 проекта по подмярка 4.2 от ПРСР 2014-2020 продължават на следващ етап

31 проекта по подмярка 4.2 от ПРСР 2014-2020 продължават на следващ етап

3 проекта са спрени от оценка, заради проверка от Дирекция „Противодействие на измамите”

 

ДФ „Земеделие“ – Разплащателна агенция приключи оценката за административно съответствие и допустимост на 50 проекта от втория прием по подмярка 4.2 „Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти“ от ПРСР 2014-2020 г. Те са подадени от кандидати по процедура чрез подбор № BG06RDNP001-4.001 чрез ИСУН. Проектните предложения са разпределени за обработка във връзка с увеличен бюджет по процедурата съгласно Заповед № РД 09-893 от 16.09.2019 г. и са получили от 70 до 74 точки, включително на предварителна оценка.

31 проекта преминават на последващ етап – техническа и финансова оценка. 15 са проектите, които не преминават на последващ етап, 1 проект е оттеглен от кандидат, а 3 проекта са спрени от оценка, заради проверка от Дирекция „Противодействие на измамите”.

На интернет страницата на ДФ „Земеделие“ е публикуван списък с проектите, които не преминават на последващ етап – техническа и финансова оценка.

ДФ „Земеделие” – Разплащателна агенция ще изпрати уведомителни писма за недопускане до техническа и финансова оценка на кандидатите, чиито проектни предложения попадат в списъка. В едноседмичен срок след получаването им, кандидатите могат да подадат възраженията си пред изпълнителния директор на ДФЗ – РА чрез ИСУН.

След приключване на процедурата по обжалване, допустимите проектни предложения ще преминат на последващ етап.

Техническата и финансова оценка се извършва само за проектните предложения, които са преминали успешно оценка на административно съответствие и допустимост. Когато на този етап се установят обстоятелства, които изискват допълнителна пояснителна информация, ДФЗ – РА изпраща на кандидата уведомление чрез ИСУН.

След приключване на етап - техническа и финансова оценка, кандидатите, чиито проектни предложения са одобрени за финансиране ще получат уведомителни писма, с които ще бъдат поканени да представят в 30-дневен срок доказателства, че отговарят на изискванията за бенефициент, като представят необходимите документи. След представяне на документите кандидатите ще бъдат поканени за подписване на административни договори по процедура № BG06RDNP001-4.001, по подмярка 4.2 „Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти“ от мярка 4 „Инвестиции в материални активи“ от ПРСР 2014-2020 г.

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.