1. Начало
  2. Новини
  3. ОСП от полза за всички нас
  4. МЗХГ изплаща в график средствата към фермерите

МЗХГ изплаща в график средствата към фермерите

До края на годината ще приключат и измененията в Закона за ветеринарномедицинското обслужване

 

До края на месец декември земеделските производители ще получат общо 1 милиард лева по различни инструменти за подпомагане. Това съобщи в Добрич при среща с местни фермери министър Десислава Танева. До края на годината агроведомството планира да приключи и измененията в Закона за ветеринарномедицинското обслужване, стана ясно още на срещата. 
 
До седмица ще започне изплащането de minimis за пчеларите, а до края на ноември овощарите ще получат парите си за зимните пръскания, съобщи министър Танева пред земеделски стопани в Добрич. 
 
121 милиона лева предстои да се изплатят по схемите за обвързана подкрепа в животновъдството в началото на декември. Министерството планира още в периода 6-12 декември да преведе парите по СЕПП, които са около 640 млн. лв., уточни още министър Танева. За първи път до края на годината средства ще получат и фермерите от необлагодетелстваните райони. Ведомството излиза с редица законодателни инициативи.
 
С новия норматив трябва да се подобри системата за ветеринарно-медицинско обслужване, контрола и превенцията на болестите и да се премахнат всички слабости, констатирани по време на разпространението на африканската чума по свинете.
 
Автор: Галина Недкова

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.