Ученици от Професионална гимназия по механизация на селското стопанство "Никола Вапцаров" - с. Средище посетиха стопанство, модернизирано по ПРСР

Учениците се запознаха с основните етапи при отглеждането на животните, както и с начина на използване на земеделските машини

 

Ученици, от IX клас на Професионална гимназия по механизация на селското стопанство "Никола Вапцаров", с. Средище, обл. Силистра посетиха животновъдно стопанство модернизирано по Програмата за развитие на селските райони (2014-2020 г.). То се намира в землището на с. Попрусаново, общ. Кайнарджа. Събитието е част от кампанията на Министерство на земеделието, храните и горите, организирана в партньорство с Министерство на образованието и науката (МОН), под надслов: „Супер фермер“.

Собственикът е бенефициент по подмярка 4.1 „Инвестиции в земеделски стопанства“ от Програмата. Неговата инвестиция е за технологична модернизация на кравеферма, като е закупена специализирана селскостопанска техника – трактор, сеялки и други.  Стойността на получената субсидия е 189 254 лв.

Учениците се запознаха с основните етапи при отглеждането на животните, както и с начина на използване на земеделските машини.

Инициативата има за цел да подкрепи младите хора, като им  се даде възможност да се срещнат с успели фермери в нашата страна и да осъществи връзка между учениците и бизнеса. Кампанията съвпада с политиката на МОН за насърчаване на дуалното обучение, което дава възможност за подобряване капацитета на образователните институции и на работодателите за организиране и създаване на устойчиви партньорства за гарантиране на качеството на обучението.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.