1. Начало
  2. Новини
  3. ОСП от полза за всички нас
  4. Вече е ясно колко ще получат животновъдите за обвързана подкрепа за 2020 г.

Вече е ясно колко ще получат животновъдите за обвързана подкрепа за 2020 г.

Ето ставките за овце-майки, кози-майки, за месодайни крави и юници

 

Със заповед на министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева са определени ставките за обвързана подкрепа за животните за 2020 г. Размерът на плащането за едно допустимо за подпомагане животно по Схемата за обвързано подпомагане за овце-майки и/или кози-майки под селекционен контрол (ДПЖСК) е 80,50 лева на животно за първите 200 животни. Стопаните ще получат по 64,40 лв. на животно за над 200-то допустимо за подпомагане животно.

 

По Схемата за обвързано подпомагане за месодайни крави и/или юници (СМКЮ) за 2020 г., ставката за подпомагане за първите 50 животни е 160,50 лева и 128,40 лева за над 50-тото допустимо за подпомагане животно.

 

Поради достигане на количествените лимити по двете схеми още през 2018 г. (максимално допустимият брой животни нотифицирани на схемите), съгласно изискванията на европейското законодателство не е допустимо увеличение на бюджета, в резултат на прехвърлянето на средства от Втори стълб. Това беше възможно при схемите, които не са надхвърлили количествените си лимити.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.