1. Начало
  2. Новини
  3. ОСП от полза за всички нас
  4. Венцислав Върбанов: Българските фермери са готови за всичко

Венцислав Върбанов: Българските фермери са готови за всичко

Открива се Осмата Национална среща на земеделските производители в България

 

Намираме се във важно време, има много въпросителни за новата Обща селскостопанска политика. Заради това тази година Националната среща е фокусирана върху сегашните политики и бъдещето на политиката в Европа. И заради това рекламите по време на форума са сведени до минимум, за да дадем трибуна на експертите от институции у нас, които да дадат информация на българските фермери, най-вече Министерството на земеделието, храните и горите и Държавен фонд „Земеделие”.

Това заяви Венцислав Върбанов, председател на Асоциацията на земеделските производители в България по време на пресконференцията, която предшества откриването на Осмата Национална среща на земеделските производители в България. Събитието традиционно се провежда в к. к. Златни пясъци край Варна.

Българските фермери са готови за всичко, през годините минахме през какви ли не перипетии, ще се борим и сега. Не са ясни параметрите на „зелената сделка”, коментира Върбанов. Той коментира още, че всички неясноти, които са свързани с бъдещето определено смущават фермерите. „Очаквам по време на двудневния форум да получим повече информация. За да започнат фермерите да спазват по-високите изисквания и ограничения, фермерите трябва да бъдат подпомогнати”, каза той по повод на „зелената сделка”.

За земеделските производители е важно още да знаят колко дълъг ще бъде преходният период. Обвързаната подкрепа е другият важен въпрос – какви ще бъдат параметрите там.

Върбанов засегна темата за напояването у нас и възможността за създаване на водни сдружения като посочи, че в този сектор материята е много сложна.

Очаквайте още информацията от първия ден на събитието.

В 14:00 форумът ще бъде официално открит от Венцислав Върбанов и заместник-земеделския министър Вергиния Кръстева.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.