1. Начало
  2. Новини
  3. ОСП от полза за всички нас
  4. VIII-та Национална среща на земеделските производители в България ще се проведе на 5 и 6 февруари 2020 г.

VIII-та Национална среща на земеделските производители в България ще се проведе на 5 и 6 февруари 2020 г.

За осма поредна година АЗПБ организира най-авторитетния аграрен форум в България

 

  • Воден от мотото „ОСП 2020+: Европейски цели. Български потенциал.“, форумът ще търси лицето на българското земеделие в началото на новото десетилетие
  • Организаторите готвят кръгла маса за бъдещето на животновъдството у нас

За осма поредна година АЗПБ организира най-авторитетния аграрен форум в България, на който представители на европейската и държавната администрация, бизнесът и браншовите организации ще дискутират актуалните теми от земеделския живот в страната и Европа.

Спазвайки установената традиция, и тази година Националната среща на земеделските производители ще се проведе в хотел Адмирал, к.к. Златни пясъци в два конферентни дни – 5 и 6 февруари 2020 г. Събитието ще бъде официално открито от министъра на земеделието храните и горите Десислава Танева.

Официални участници ще бъдат високопоставени гости от Европейската комисия и Европейския парламент, ръководители и експерти в Министерство на земеделието, храните и горите, парламентарната Комисия по земеделие и храни, Държавен фонд „Земеделие“, неправителствения сектор и народни представители.

Водени от мотото „ОСП 2020+: Европейски цели. Български потенциал“, организаторите на Осмата Национална среща ще проведат открит дебат за идентифициране на ключовите аспекти в състоянието и развитието на родното земеделие. Дискусията ще обсъди възможностите за разгръщане на потенциала в сектора за изпълнението на новите амбициозни цели на ОСП 2021-2027.

 „Осмата национална среща идва на прага на един ключов период за страната – началото на новото десетилетие и новата Обща селскостопанска политика. Очакваме голям интерес и активен дебат по SWOTанализа за състоянието на селското стопанство във връзка с разработването на националния стратегически план по ОСП за следващия период., заяви Венцислав Върбанов, председател на АЗПБ. Върбанов сподели, че сред основните теми във форума ще бъдат създаването на Гаранционен фонд за покриване на щети от природни бедствия и управлението на риска, новите мерки и предстоящите приеми по ПРСР 2014-2020.

Специален фокус в програмата на конференцията ще бъде поставен върху проблемите на животновъдството у нас. В рамките на специална Кръгла маса за животновъдния сектор, представители на държавната администрация, земеделски производители и експерти ще търсят решения за превенция, ограничаване и справяне с разпространените болести като африканска чума по свинете и птичия грип. Друга важна тема в кръглата маса ще бъде посветена на Перспективите пред месното направление на говедовъдния сектор.

Сред акцентите в програмата ще бъдат новостите при компенсаторните мерки на ПРСР 2014-2020, предефинираните необлагодетелствани райони по мярка 13, възможност за поемане на нови биоангажименти по мярка 11, новото електронно кандидатстване по схеми на директните плащания и мерки на ПРСР 2014-2020 в Кампания 2020 и други.

Основна задача на аграрния форум е да проведе открита дискусия по стратегически теми за сектора и да даде гласност на позиции и предложения по различни проблеми, допринасяйки за намирането на нови решения за развитието на земеделието в страната.

Заявете Вашето участие като попълните регистрационната форма ТУК!

Допълнителна информация относно регистрация за събитието ще намерите на сайта на АЗПБ – www.azpb.org

Очаквайте скоро и програмата на VIII-а Национална среща на земеделските производители в България!

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.