1. Начало
  2. Новини
  3. ОСП от полза за всички нас
  4. Заседание на Европейския съвет в Брюксел

Заседание на Европейския съвет в Брюксел

България настоява за достатъчно средства за Кохезионната и Общата селскостопанска политика

 

На заседанието на Европейския съвет в Брюксел, в което участва министър-председателят Бойко Борисов, сред приоритетните теми в дневния ред са борбата с климатичните промени и бюджетната рамка на ЕС.
 
България се застъпва за целта за постигане на климатична неутралност до 2050 г. Същевременно в борбата с климатичните промени приоритетни за България продължават да бъдат отчитането на националните особености, разходо- ефективността, правото на държавите членки да определят своя енергиен микс, спазването на принципите за технологична неутралност и солидарност и осигуряването на справедлив социален и икономически преход, включително чрез финансиране на европейско ниво.
 
По отношение на бъдещия многогодишен бюджет на ЕС за България от водещо значение в преговорите продължава да бъде осигуряването на достатъчно средства за Кохезионната и Общата селскостопанска политика и тяхното справедливо разпределение, както и на адекватно финансиране за посрещане на новите предизвикателства пред ЕС.
 
Сред останалите теми, които се обсъждат на заседанието в Брюксел, са идеята за провеждане на Конференция за бъдещето на Европа, партньорството между ЕС и Африка, реформата на Световната търговска организация.
 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.