1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Британска верига е продавала стоки с изтекъл срок

Британска верига е продавала стоки с изтекъл срок

Очаква я солидна глоба

Глоба в размер на 7,5 милиона английски лири трябва да плати една от най-големите хранителни вериги във Великобритания. Контрольори от службата за безопасност на храните са открили в нейни магазини продукти с изтекъл срок.
 
Глобата е присъдена от магистрати в Бирмингам, където през 2015, 2016 и 2017 година, след сигнали от клиенти, контролните органи са проверявали филиали на веригата. Установено е, че в хладилните витрини е имало пица, картофена салата и замразени пайове с изтекъл срок на годност.
 
В един от супермаркетите на рафтовете с плодове са се предлагали и пакети с грозде, което е показвало следи от мухъл.
"Този случай трябва да послужи за предупреждение за всички търговци да внимават и да не продават стоки с изтекъл срок или с неподходящ външен вид. Градската администрация ще продължи да следи магазините и ще взима съответните мерки, ако види, че предписанията не се спазват", се казва на сайта на общината в Бърмингам.
Освен глобата, уличената компания трябва да плати и 100 хиляди паунда съдебни разноски. От централата обещаха да подобрят вътрешния си контрол и да предприемат мерки за премахване на проблема.  
 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.