1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. "Булгартабак": Търговците ни бойкотират с цигарите

"Булгартабак": Търговците ни бойкотират с цигарите

С наредбата за новите цени на цигарите Министерският съвет закова търговската отстъпка за дистрибуторите на цигари на 10% от цената.

 

Имаме информация, че търговци на дребно на тютюневи изделия отказват да зареждат цигари с новите по-високи цени, съобщиха от "Булгартабак холдинг". По този начин дребните търговци протестирали срещу по-малките отстъпки, които им давали дистрибуторите. "Но това е извън нашия контрол", оправдаха се от холдинга.

С наредбата за новите цени на цигарите Министерският съвет закова търговската отстъпка за дистрибуторите на цигари на 10% от цената. Тя бе толкова и досега, но заради по-високите цени пушачите променят навиците си и минават на по-евтини цигари. От това страдат продавачите, тъй като дистрибуторите изобщо нямали намерение да променят отстъпката, която им дават.

Първите количества нови бандероли вече са отпечатани, стикерите са получени от производителите и те могат да започнат да облепват продукцията си с тях, съобщиха от финансовото министерство.

Във вторник цигарената фабрика в "Благоевград" е получила първите бандероли с цена от 1,60 лв. за една от най-популярните марки - "Виктори" и от два дни в част от магазините в столицата вече може да се намери бяло "Виктори" по 1,60 лв.

В "София БТ" новите лепенки са получени в края на миналата седмица, уточниха от холдинга. Очаква се тези дни с бандероли да бъдат снабдени и фабриките в Стара Загора, Плевен и Хасково./в. Сега

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.